AI er det nye sort….eller er det?

Du oplever det sikkert allerede, tilbudende vil ingen ende tage. Det vælter ind i indbakken, du bliver eksponeret 110% på de sociale medier, med tilbud om det ene og det andet som kan gøre dit liv meget nemmere. Men gør det mit liv meget nemmere, eller er det blot en illusion? En ny forretningsmodel som buldre frem, med et godt tilbud som ikke koster dig alverden. Alle tilbyder AI løsninger som er super smarte og kan løse alle dine problemer.

Jeg er selv meget nysgerrig af natur, og vil gerne prøve nye teknologier. Derfor har jeg også haft lavet min første chatbot, digitale assistenter og meget andet.

Er du stødt på .IO og .AI?

Det er en kendsgerning at mange nye tech startups går efter .io domænet, og det er der flere grunde til! .com er godt og grundigt fyldt op og .io har noget godt tech over sit navn. indenfor it står det for input/output, men domænenavnet står faktisk for det britiske territorie i det indiske ocean, og blev åbnet i 1997.

Vi ser det oftest brugt til software, onlinetjenester, robotservices, spil. Så er du interesseret i det nye indenfor teknologi, så kender du også til .io domænerne.

.ai Det samme gælder for .ai som i IT verdenen er betegnet som Artificial Intelligence. Det er oprindeligt tilegnet Anguilla, som er en ø i Caribien. Vi kender det som services og software og firmaer som arbejder med Artificial Intelligence.

 

Er softwaren noget værd?

Personligt ser jeg mange rigtig gode resultater og nytænkning, indenfor services som kan hjælpe dig som selvstænding. Lad os tage et eksempel: Dit fokus skal være på at sælge, fokusere på dine kunder og holde dem til ilden så de er glade og gerne vil handle hos dig. Samtidigt med det skal du også, betale regninger, lave regnskab, føre marketing kampagner, vedligeholde hjemmesiden, følge op på om din marketing giver dig de leads du gerne vil have. Du har måske en webshops så du også skal håndtere dine varer. Du kan selv komme på mange flere ting. Hvad nu hvis du kunne få hjælp til det?

Mødebookinger

Digitale assistenter har været fremme i lang tid, som kan håndtere dine kundeaftaler og selv kommunikere med dine kunder som x.ai.  Desværre oftest ikke på dansk. Hvad nu hvis vi vendte den rundt og dine koner selv bakkede en aftale, ville dine kunder det? Det lyder måske meget banalt og gammeldags tankegang. Men tænk på dig selv i en travl hverdag vil du kontakte et firma og booke en tid eller ville du måske være tilbøjelig til at få en demo hvis du selv kunne vælge hvornår? Tag et kig på calendly.com, det er et spændende koncept til hjemmesiden.

Marketing assistent

Men det fortsætter i en uendelighed med services der kan hjælpe dig. Mød crystal.ai, hun er en digital marketing assistent som kan hjælpe dig med insights fra Google, facebook, youtube, twitter og hjælpe dig med at føre de korrekte kampagner, på det rigtige tidspunkt og til den rette målgruppe. Jeg er i gang med en test på en side, så jeg kan skive mere når jeg har prøvet det igennem.

Chatbots

De er smart i en fart, men har også begrænsninger. Lige når det kommer til chatbots skal man holde tungen lige i munden. En chatbot kan inddeles i 3 intelligenser:

1. Virker som en formular og følger faste regler.
2. Følger en formular, men kan agere ud fra teksten du skriver.
3. Forstår dig

Her kommer et eksempel, du vil gerne booke et hotelværelse og møder en robot og du skriver. Hej, jeg vil gerne booke et værelse til en forretningsrejse som jeg jævnligt tager på d 27 til d 29 august kl 15.

Robot 1 svar: Hvilken dag ankommer du?, derefter tid, vælge værelse, ønsker du morgenmad osv.
Robot 2 svar: Jeg har de her værelser ledige mellem d27 og 28.
Robot 3 svar: Hej Henrik, jeg vil have dit sædvanlige værelse klar og børsen ligger foran din dør kl 08:00.

Der er en kæmper forskel i deres intelligens niveau, hvor den første er simpel og nem at lave, så som chatfuel.com. De mere avanceret, med indsigt i dig som person og kan læse det du skriver som et menneske ville gøre det, og bruge det i samtalen som IPsoft Amelia. Jeg har endnu ikke fundet den løsning på startup niveau som er avanceret. Amelia er på enterprise niveau, men det kommer og det går stærkt.

Det siges at vi i 2020 vil have flere samtaler med en robot end med vores partner derhjemme? Skræmmende eller interesant?

Økonomistyring

Det er også et felt hvor, hvor teknologien har taget fat. De fleste af os husker det gode gamle debet/kredit bøger. Den yngre generation tænker nu, hvad snakker han om. Hvad er debet/kredit? Det er ikke meget regnskabteknisk man skal kunne for at føre virksomhed i dag. Dinero.dk, Pleo.io, Roger.ai og farpay.io gør det hele for dig. Hvis du vil læse mere om de enkelte løsninger har Frederik Sandgrav en god gennemgang af det på sandgravsolutions.dk

 

Det er ikke fremtiden, men nutiden

Er du med på den digitale bølge og kan du se værdien for dig i at få noget hjælp fra AI. Jeg tror selv at det vokser eksplosivt og at vi kan invitere systemerne indenfor og hjælpe os i vores hverdag. Man kan derfor godt sige at AI er det nye sort, da løsningerne vælter frem og de bliver smartere og smartere.

Har du brug for lidt digital hjælp i din hverdag, så tag et kig på Appsumo.com som er en virksomhed der tilbyder software løsninger til omkring 49$ pr. stk med løsninger som kan hjælpe dig med at fokusere på din virksomhed og gøre dine andre gerninger for dig, eller meget nemt. (Ved at bruge dette link støtter du koui i, fortsat at kunne teste ny software.)

Comment

  • AI er spændende syns jeg. Jeg arbejder indenfor rregnskab og de rigtige valg af apps og interationer er mere væsentlige. Det er klart at mange af dem bruger AI men det er ikke rigtigt et kardinalpunkt for valg af løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.